Callista Enterprise medarbetare Håkan Dahl Callista Enterprise medarbetare Johan Eltes

Service Component Architecture (SCA) - en referensarkitektur för SOA Presentation

// Håkan Dahl • Johan Eltes

Presentation från Callista Developer's Conference 2006

Med IBM, SAP, BEA och Oracle i spetsen, har en en grupp ledande leverantörer sammanställt en referensarkitektur som stöd för att skapa tjänster inom ramen för en tjänste-orienterad arkitektur (SOA). Specifikationerna för Service Component Architecture spänner över fler tekniker än Java. Föredraget ger en introduktion till SCA, beskriver hur SCA speglas i referensarkitekturen för nya system inom material- och produktionsstyrning hos ett av Sveriges största företag, samt ger exempel på hur SCA influerat produktutbudet hos en av initiativtagarna till standarden (IBM). Föredraget försöker också positionera JBI - Java-standarden för att implementera en Enterprise Service Bus - i förhållande till SCA.

Ladda ner presentation

Kommentarer