Callista Enterprise medarbetare Björn Beskow

Björn Beskow

Arkitekt, teknisk projektledare, senior utvecklare, mentor

Björn har en gedigen erfarenhet av mjukvaruprojekt inom såväl privat som offentlig sektor och inom ett flertal brancher. Hans specialitet är komplex mjukvaruarkitektur, där han ofta har både en ledande och en utförande roll. Björn brinner även för kvalitetssäkring och testautomation, och jobbar ofta även som coach i agila metoder. Han är en uppskattad talare och framträder ofta på olika seminarier och konferenser som t.ex. Cadec, SDC och JavaZone.

Varför Callista Enterprise?

Callista Enterprise har för mig alltid varit kombinationen av hängivenhet för kompetens och personlig utveckling parat med ett kompromisslöst fokus på kundnytta, på att faktiskt göra skillnad. Personer jag beundrade och som inspirerade mig fick mig att en gång söka mig dit. Det har för mig inneburit snart två decennier av utmaningar och utveckling, och jag påminns ständigt om hur mycket det finns kvar att lära och göra.

+46 733 51 91 73
bjorn.beskow@callistaenterprise.se

Blogg

Synchronous Request-Reply using Apache Kafka

// Björn Beskow

Event Driven Architectures in general and Apache Kafka specifically have gained lots of attention lately. To realize the full benefits of an Event Driven Architecture, the event delegation mechanism must be inherently asynchronous. There may however be some specific use cases/flows where a Synchronous Request-Reply semantics is needed. This blog post shows how to realize Request Reply using Apache Kafka.