Callista Enterprise medarbetare Jesper Holmberg

Jesper Holmberg

Arkitekt, lead developer

Jesper är en erfaren utvecklare och arkitekt med fokus på Java-området. Han har lång erfarenhet av ledande roller inom utvecklingsteam som arkitekt, lead developer och teknisk projektledare. Inom Java-området har han arbetat med såväl Spring-baserade arkitekturer som avancerade systemintegrationslösningar på Apache Camel och andra integrationsarkitekturer.

Jesper drivs av en ständig nyfikenhet på intressanta tekniska lösningar, kombinerat med ett stort intresse för att kombinera en förståelse för verksamhetens processer med solida kunskaper om det tekniskt möjliga.

Varför Callista Enterprise?

Det som lockar med Callista för mig är att kompetensutveckling alltid står i fokus. Alla konsultbolag framhäver medarbetarnas kompetens som den viktigaste resursen, men Callista är det första bolag som jag arbetat på där kompetensutveckling alltid prioriteras. Att vässa sina kunskaper tillsammans med några av Sveriges bästa utvecklare och arkitekter är en ständig utmaning och glädje när jag arbetar på Callista.

+46 70 412 91 13
jesper.holmberg@callistaenterprise.se

Blogg

Kotlin - ett elegant nytt programspråk för JVM:en Presentation

// Jesper Holmberg

Presentation från Cadec 2017 i Göteborg

2016 har varit ett intressant år för Kotlin - ett relativt nytt, statiskt typat språk för JVM:en. I februari nåddes version 1.0 av programmeringsspråket och i maj meddelade Gradle och JetBrains att man tillsammans skulle göra det möjligt att skriva gradle-byggscript i Kotlin. I den här presentation kommer jag att presentera Kotlin som programmeringsspråk och visa på vilken nisch det försöker hitta i floran av JVM-språk. Jag kommer också att visa vad användningen av Kotlin betyder för gradle-användare.

Från Maven till Gradle Presentation

// Jesper Holmberg