Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Stephen White

Från React till Jetpack Compose Presentation

// Stephen White

Presentation från Cadec 2021 - LIVE Online

React har sedan ett antal år banat vägen för ett nytt sätt att skapa användargränssnitt. Tidigare var det vanligt att imperativt skapa och hantera tillståndet för olika GUIkomponenter, något som kan leda till problem med komplex kod och att användargränssnittet kommer “ur synk” med modelldata. Med React beskriver man istället användargränssnittet och kopplingen till datamodellen på ett deklarativt sätt. Detta gör att oavsett hur eller i vilken ordning data i modellen ändras så kan man vara säker på att användargränssnittet alltid beter sig korrekt.

Nu har koncepten från React tagit sig vidare till ramverk för native-utveckling på både iOS och Android. I detta föredrag gör vi en genomgång av hur det React-inspirerade Androidramverket Jetpack Compose fungerar och vilka fördelar det ger. Vi visar praktiska exempel på implementation i Kotlin samt belyser hur steget från React till native-utveckling nu minskat väsentligt.



Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer