Blogg

Välkommen till Callista Enterprise blogg - här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad genom att följa oss på Twitter.

Callista Enterprise medarbetare Jan Västernäs

Peter Larsson i sverigetoppen !

// Jan Västernäs

Peter Larsson är med på listan bland årets bästa utvecklare i Sverige ! Det är Techworld på IDG som tagit fram en lista där Peter är med. Vi gratulerar Peter till en välförtjänt placering efter många års tunga insatser i ett antal krävande projekt!

Callista Enterprise medarbetare Erik Lupander

ArchConf, dag 1 - Machine learning workshop

// Erik Lupander

En delegation från Callista har lämnat snöstormar och julhets bakom sig och tagit sig till Clearwater Beach, Florida, för att under fyra dagar vara på ArchConf 2017. Här kommer en liten rapport från den heldagsworkshop om Machine Learning undertecknad deltog i under dagen.

Callista Enterprise medarbetare Anders Forssell

Nu kan du anmäla dig till Cadec 2018 Göteborg

// Anders Forssell

Nu kan du anmäla dig till vår utvecklarkonferens Cadec 2018 som går av stapeln den 24 januari 2018 i Göteborg. Nytt för i år är att Cadec Göteborg äger rum på Filmstaden Bergakungen. Där får vi gott om plats för vår ständigt växande publik och hoppas kunna erbjuda en presentationsupplevelse utöver det vanliga.

Callista Enterprise medarbetare Katarina Askdal

Fullt hus på vår Go frukost

// Katarina Askdal

” Imponerande att trycka in så mycket material på en timme och ändå få det begripligt!” Så sammanfattade en av våra åhörare det uppskattade och välbesökta seminarium som Erik Lupander höll, för en vecka sedan på vårt Stockholmskontor. Ämnet för dagen var – Lean & mean, så skapar du en äkta microservice-arkitektur med Go.

Callista Enterprise medarbetare Alexander Gunnerhell

Arkitekturblogg del 8: Fortsättning på UML – Arkitektens skruvmejsel

// Alexander Gunnerhell

I föregående inlägg i den här bloggserien om arkitektur, gick vi igenom klassdiagram.

Klassdiagram tillhör en kategori av diagram i UML som används för att beskriva olika typer av mjukvarurelaterade strukturer. På svenska kallas denna kategori av diagram ibland för statiska diagram. Strukturella/statiska UML-diagram är alltid oberoende av tid och rum.

I detta inlägg fortsätter vi med att gå igenom det ofta använda sekvensdiagrammet.

Callista Enterprise medarbetare Jan Västernäs

Kickoff 2017

// Jan Västernäs

Vi har haft årets kickoff. Två inspirerande dagar i lantlig miljö i Skövde med ett späckat program. Som vanligt inledde Anders Forssell med en bejublad sammanfattning av året som gått. Sedan lyssnade vi på Mikael Nygren från ledarskapscentrum prata om ledarskap och medarbetarskap.

Callista Enterprise medarbetare Magnus Larsson

Building Microservices, part 8. Centralized logging with the ELK stack

// Magnus Larsson

A major challenge in a distributed system (e.g. a system landscape of microservices) is to understand what is going on and even more importantly – what is going wrong, where and why. In this blog post we will see how we can use the ELK stack (i.e. Elasticsearch, Logstash and Kibana, ) from Elastic to aggregate log events from our microservices in the blog series - Building Microservices into a centralized database for analysis and visualization.