Blogg

Välkommen till Callista Enterprise blogg - här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad genom att följa oss på Twitter.

Callista Enterprise medarbetare Martin Hesslund

ng-europe 2018 - Angular for Enterprise Applications

// Martin Hesslund

Torsdag, fredag förra veckan var ng-europe 2018 i Paris. På torsdagen var jag på en workshop som hölls av Manfred Steyer, Angular for Enterprise Applications. Ett ämne som är intressant för alla som funderar på att börja använda Angular för större applikationer. Här kommer en sammanfattning av workshopen.

Callista Enterprise medarbetare Katarina Askdal

Missa inte att anmäla dig till Cadec 2018 i Stockholm

// Katarina Askdal

Efter en mycket lyckad Cadec (Callista Developer’s Conference) i Göteborg, så har turen nu kommit till Stockholm. Vi kommer att köra en favorit i repris den 8 mars, med samma föredrag och talare. Denna kompetenshalvdag är till för dig som är intresserad av att få de senaste trenderna inom arkitektur och systemutveckling serverade på ett smakfullt, lättsmält och kodnära sätt. Det kommer även finnas möjlighet att utbyta erfarenheter med kollegor i branschen under såväl fikapausen som på minglet i direkt anslutning till konferensen. Cadec2018 är kostnadsfri.

Callista Enterprise medarbetare Anders Forssell

Succé för Cadec 2018 i Göteborg

// Anders Forssell

Årets upplaga av Cadec - Callista Developer’s Conference - blev en succé med över 400 anmälda deltagare och fullt tryck i den stora salongen på Filmstaden Bergakungen. Där presenterade ett antal av Callistas konsulter de senaste trenderna inom arkitektur och systemutveckling och gensvaret var mycket positivt, här är några röster från utvärderingen:

Callista Enterprise medarbetare Magnus Larsson

Create multi-platform Docker images

// Magnus Larsson

In this blog post I will describe how to create a Docker image that works on different hardware architectures and operating systems. I will create a Docker image based on a service written in Go and package it for use in both Linux and Windows on 64 bit Intel based hardware.

Callista Enterprise medarbetare Anders Forssell

WebAssembly - lågnivå JS tar webben till nya höjder

// Anders Forssell

WebAssembly - WASM - är en ny teknologi för att köra applikationer skrivna andra språk än Javascript direkt i webbrowsern. Det är designat för ge “near native” prestanda och korta nedladdningstider. Till att börja med finns stöd för C & C++, men flera andra språk är på gång: Kotlin, Rust, Go, Haskel m.fl.

Callista Enterprise medarbetare Jan Västernäs

Peter Larsson i sverigetoppen !

// Jan Västernäs

Peter Larsson är med på listan bland årets bästa utvecklare i Sverige ! Det är Techworld på IDG som tagit fram en lista där Peter är med. Vi gratulerar Peter till en välförtjänt placering efter många års tunga insatser i ett antal krävande projekt!

Callista Enterprise medarbetare Erik Lupander

ArchConf, dag 1 - Machine learning workshop

// Erik Lupander

En delegation från Callista har lämnat snöstormar och julhets bakom sig och tagit sig till Clearwater Beach, Florida, för att under fyra dagar vara på ArchConf 2017. Här kommer en liten rapport från den heldagsworkshop om Machine Learning undertecknad deltog i under dagen.