Callista Enterprise medarbetare David Ström

Grafdatabaser, FTW!

// David Ström

Igår lyssnade jag på ett webinar om Neo4j’s grafdatabas riktat till personer med erfarenhet av SQL-databaser.

Nu har jag varit intresserad av grafdatabaser ett tag, och framförallt kraften de ger att ha alla relationer som faktisk data med egen metadata i databasen istället för något som måste räknas ut med hjälp av foreign keys (skillnad i prestanda och information om relationerna mellan data-element). Webinaret har inte publicerats än (vid skrivandet av denna artikel) men den kommer säkert upp på deras webinarsida inom kort, om någon är intresserad. Om du, som jag, råkat ut för tröga sql-querries med multipla joins, eller till och med undvikit att skriva vissa sql-frågor för att de skulle behöva länka ihop för många tabeller och traversera för mycket data, då kan grafdatabaser vara något att titta på.

Kommentarer