Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Anders Forssell

Ny reviderad upplaga av den populära boken om microservicces är nu tillgänglig

// Anders Forssell

Callistas Magnus Larsson har nu kommit ut med en tredje uppdaterad upplaga av den populära boken som beskriver hur man bygger stryktåliga mikrotjänster baserade på Java, Spring Cloud, Istio och Kubernetes.

Sedan den första upplagan hade premiär 2019 har det skett en stark utveckling av verktygsstöden för mikrotjänster. I slutet av 2022 släpptes Spring Boot 3.0, Spring Framework 6.0 och Spring Cloud 2022, och detta inspirerade Magnus till att ta fram ytterligare en revision av boken. Speciellt var han intresserad av att visa på nya möjligheter gällande distribuerad spårning (med hjälp av Micrometer Tracing) och native-kompilering (baserat på Spring AOT).

All källkod (tillgänglig på GitHub) och alla kodexempel har uppdaterats för att fungera med de nya versionerna av verktygen/plattformarna. Stöd för MacOS och Apple Silicon (ARM64) har lagts till. Boken har också en helt ny sektion som visar hur man migrerar applikationer från Spring Boot 2.0 till Spring Boot 3.0.

Boken har precis publicerats och kan köpas bl.a. här: Amazon

Magnus har under lång tid ägnat stor energi åt att bygga upp kompetens kring distribuerade system och microservicearkitektur. Han har hållit många uppskattade föredrag i ämnet både på vår egen konferens Cadec och andra konferenser som Jfokus och Spring I/O. Magnus håller även kurser i microservicearkitektur inom Dataföreningen Kompetens IT-arkitektutbildning.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer