Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Magnus Larsson

Mobil-enabla ditt systemlandskap med hjälp av Mule ESB Presentation

// Magnus Larsson

Presentation från Callista Developer's Conference 2012

Relationsdatabaser har under de senaste 30 åren varit en framgångsrik tekniknisch helt och hållet baserad på sund vetenskaplig teori och standarder.

Verkligheten har egentligen aldrig varit tillrättalagd för denna välordning, och så länge som rela- tionsdatabaser har funnits har applikationer på egen hand fått hantera dess tillkortakommanden, t.ex. när det gäller stora datamängder, speciella datatyper, många användare och snabb åt- komst. Dessutom har så kallade objektorienterade databaser funnits på marknaden under nästan lika lång tid som fungerande relationsdatabaser.

Vad vi nu ser i företagsvärlden är en explosion av open source-teknik för att hantera verkliga problem som IT-arkitekter och designers dagligen står inför och som man tidigare fick hantera i sina applikationer. Dessa problem löser man inte med formella teorier utan tvärtom - teorierna pekar snarare på behovet av domänkompetens, sunt förnuft och pragmatik.

NoSQL betraktas ofta som en postmodernistisk motrörelse till klassiska relationsdatabaser, men Not only SQL innefattar per definition även SQL, och rörelsen handlar snarare om att en klassisk relationsdatabas inte räcker till för att lösa alla typer av datahanteringsproblem.

Syftet med detta föredrag är att sortera ut några olika typiska datahanteringsproblem och även demonstrera olika open source-baserade lösningar för dessa problem.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer