Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Ola Deibitsch

Automatiserade byggen med Pulse

// Ola Deibitsch

Inom ramen för kontinuerlig integration så tampas flera aktörer om CM-ansvarigas hjärtan, från Continuum och CruiseControl till IBM’s senaste inköp, BuildForge. Skillnaderna är stora, inte bara rent funktionellt utan också kostnaden tenderar att variera. Frågan är vad man kan att erhålla däremellan? Har Continuum som open source tappat gnistan? Eller är BuildForge helt enkelt för kostsamt? Ett helt klart intressant alternativ till dem båda är Pulse! Se http://zutubi.com.

Med hjälp av Pulse så håller vi liv i källkoden genom att via schemaläggning eller triggning utföra automatiskerade byggen. Genom utförliga rapporter och notifikationer så kan man enkelt övervaka för att se att fortfarande finns någon puls kvar, dvs att bygget är intakt. Pulse klarar av att bygga alla projekt som kan exekveras från kommandoprompten, vilket därmed innefattar de vanligaste förekommande exempelvis ant och maven. Pulse har även bland annat funktionalitet som ger stöd för personliga byggen för att på så sätt garantera att man inte bryter bygget vid förändringar, något som går hand i hand med en annan funktion, dvs möjligheten till distriburerade byggen.

Håll liv i källkoden med Pulse!

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer