Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Ola Deibitsch

IBM dundrar in på Java EE 5.0 scenen! BEA och SAP rycker i täten!!!

// Ola Deibitsch

Efter att IBM nu har släppt en alphaversion av EJB 3.0 som ett “feature pack” till WebSphere 6.1, så har man därmed tagit det första steget mot att stödja Java EE 5.0! Ferdinand har alltså äntrat scenen för att stångas med dem andra tjurarna i kampen mot en fullständing Java EE 5.0 implementation. IBM har dock en del att hämta in då BEA är en bra bit före med en “technology preview” av hela Java EE 5.0 implementation och inte tala om SAP som redan fått in alla getterna i hagen! En annan leverantör som ligger och simmar i kölvattnet på både BEA och SAP är Geronimo, vilken slutet av december förra året släppte den första milstolpen av deras implementation av Java EE 5.0, dvs 2.0-M1.

Följande tabell visar en översikt av statusen:

Leverantör Planerad release
Sun stödjer JEE 5
SAP stödjer JEE 5
BEA planerat till första kvartalet 2007
JBoss planerat till första kvartalet 2007
Geronimo planerat till 2007
IBM ej officiellt
Oracle ej officiellt

Länkar

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer