Välkommen till Callista Enterprise blogg - här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad genom att följa oss på Twitter.
Callista Enterprise medarbetare Johan Eltes

Apex becomes the ABAP of SaaS?

// Johan Eltes

I’m at QCon listening to sessions of “The Cloud as the New Middleware Platform” track. One of the sessions was about the platform of SalesForce.com. SalesForce is a Software As A Service (SaaS) application within the CRM domain. It is built on a generic service development platform called “Force.com”. So SalesForce is just an example of an application built on the Forces.com SaaS platform.

The platform has a lot of nifty 4GL features that boosts development of business applications (the domain of Force.com). The more I heard about Force.com, the more it made me think about SAP MySap ERP application and the business application platform on which SAP applications have been built for ages.

The loop was closed when the SalesForce architect revealed a proprietary business logic language named Apex (The SAP business logic language is named “ABAP”). As SaaS grows, it will be interesting to see if Force.com becomes the “SAP of SaaS”.

Tack för att du läser Callista Enterprise blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer