Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Jan Västernäs

Håkan Dahl "AWS Certified Solutions Architect - Associate”

// Jan Västernäs

Vi jobbar ju mycket med kompetensutveckling och satsar i år på att dokumentera en del av våra kunskaper genom att genomföra certifieringar. Några områden som är intressanta är tex AWS, kubernetes och SAFe.

Den som senast lyckats med att genomföra en certifiering är Håkan Dahl som numera kan addera “AWS Certified Solutions Architect - Associate” till sin meritlista. Han blir en av flera certifierade konsulter på Callista inom AWS.

Jag har pratat lite med Håkan om hur det gick till.

Jan: Hur länge har du jobbat med AWS ?

Håkan: c:a 8 år

Jan: Räckte det för att klara certifieringen ?

Håkan: Nej jag behövde komplettera med en hel del kunskaper. Det gjorde jag genom att gå en 3-dagars kurs, gjorde en onlinekurs som kan rekommenderas samt en hel del egenstudier.

Jan: Vilka fördelar ser du med att certifiera sig ?

Håkan: Man får en oberoende verifiering av sina kunskaper som inte är relaterad till en specifik kunds miljö. När det gäller AWS så tycker jag det är mycket viktigt som utvecklare att man vet vad man håller på med när man sätter upp infrastruktur i molnet, speciellt när det gäller säkerhetsfrågor.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer