Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Katarina Askdal

En energigivande kickoff i Omberg

// Katarina Askdal

Varje höst har vi en av våra viktigaste aktiviteter på Callista, nämligen höstkickoffen. Då ser vi bl.a. tillbaka på det verksamhetsår som gått och planerar för det nya. Vi brukar även kompetensutveckla oss inom diverse heta ämnen samt brainstorma fram grundidéerna till vår årliga utvecklarkonferens – Cadec. Men framför allt så ses vi, bägge kontoren, tillsammans. Och i år gjorde vi det igen, IRL, men med lite annorlunda stuk.

Som konsultbolag måste vi, mer än på ett vanligt bolag, jobba för att få till den sociala delen i arbetet. Då vi inte ses till vardags så får vi hitta andra möjligheter för att lära känna varandra och skapa samhörighet. Precis som många andra har vi nu suttit hemma och jobbat sedan i mars. Visst kommer man en bit med digitala hjälpmedel, men långt ifrån hela vägen. Så vi beslutade oss för att ses.

Resan gick till fantastiska Omberg vid Vätterns strand. Dit kunde alla ta sig med bil, i vilka vi undvek att tränga ihop oss. Vi hade hotellet för oss själva och sov i egna rum. Då rummen inte räckte till, så hyrde vi även in oss på närliggande boenden. Vi åt fantastisk mat i luftiga matsalar. När vi konfererade delade vi upp oss i två större rum och satt med en armlängds avstånd. För att det praktiskt skulle funka fick vi ta hjälp av tekniken i form av Zoom, bra ljudanläggning och projektorer. Hotellet hade gott om utrymme för vårt grupparbete. En stor del av arbetet innehöll kreativa delar. Extra kreativ blir man självklart när man är ute och rör på sig, så det gjorde vi.

omberg1.png

Nu har vi varit tillbaka på arbetet i drygt en vecka. Alla fullpumpade med energi och med det där lilla extra lyckliga i blicken. Så kul att äntligen ses. Så skönt att alla tog eget ansvar och att såväl hotellpersonal som aktivitetsarrangör gjorde sitt yttersta för att vår vistelse skulle vara trygg, rolig och innehållsrik. Vädrets makter var också med oss, men lite regn hade inte stoppat oss. Trivs man tillräckligt mycket så kommer värmen inifrån.

omberg2.png

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer