Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Katarina Askdal

Gotland – så mycket att upptäcka!

// Katarina Askdal

I mitten av maj besökte vi Gotland för att konferera och stärka teamkänslan. Vädret var på topp, gotlänningarna likaså, och hela Visby stod i full blom – vi hade de perfekta förutsättningarna för en lyckad konferens. Och lyckat blev det!

Kompetensutbytet

Det är inte ofta vi har chansen att samla alla kollegor i samma rum, så vi tog tillfället i akt att diskutera diverse aktuella frågor. På schemat fanns även två kompetenspass med fördjupningar inom informatik (av Björn) och inom Kotlin (av Jesper).

Boendet

Att bo mitt i centrala Visby gjorde vår vistelse mysig, bekväm och effektiv. Trots att vi hade ett fullspäckat schema där konferens och aktiviteter avlöste varandra, kändes det aldrig stressigt. Fick man någon timme över kunde man vila på hotellet eller bara strosa runt på stan. visby.png

Aktiviteterna

Det fanns mycket att välja på. Vad vi skulle göra planerade vi själva, det viktiga var att vi gjorde det tillsammans. Vi delade med oss av vår egna erfarenheter genom att guida och instruera varandra – det handlade om Gotlands historia (Markus), spännande cykelturer (Johan), beachvolley (Christian), drejning (Katarina), vandring (Anders), naturskön biltur (Mats) och löpning (Magnus). guider.png

Fysiska aktiviteter

Att röra på sig tillsammans bygger laganda och ger energi. I år hade vi planerat en rad aktiviteter som innehöll både fysisk utmaning, vackra vyer och kulturell fördjupning, ofta i kombination. sport.png

Att ta sig runt

Ibland räckte det inte med cykel eller fötter. Så ett roligt inslag var våra hyrda bilar som hade både bilnyckel och hänglås, kassettbandspelare (inte självklart hur den skulle användas för alla i gruppen), och en massa besynnerliga ljud som bara förhöjde charmen. Bilar.png

Kultur

Att besöka Visbys historiska gator är som att kliva tillbaka i tiden, och att göra det med guide gör det än mer intressant. Vi hade både en inhyrd guide från Gotlands museum och vår egen gotlänning Markus som tog oss på en något tuffare vandring i och kring Visby. Vi var även några som testade att dreja, då Gotland ofta beskrivs som keramikens Mecka. Sen ska vi inte glömma bort besöket på Gotlands bryggeri, för öl är väl också kultur. kultur1.png

Natur

Gotland är som att resa i ett vykort, oavsett om du besöker Botaniska trädgården i Visby eller vandrar utefter havet. Raukarna, dessa imponerande kalkstensformationer, slutar aldrig att fascinera. natur.png

Stora Karlsö

Det var första besöket för många av oss, och det var en nästan religiös känsla att få vara där mitt i det knallblå kalla havet, med blommorna och fåglarna och en entusiastisk forskare/guide som delade med sig av sin kunskap. Här pratar vi evolution på riktigt. St karl.png

Maten

Inte bara aktiviteterna var varierande, utan det gällde även maten. Ibland var det viktigt att äta för att orka upptäcka och vara i nuet, andra gånger ville vi ta något snabbt men fortfarande gott, och en kväll åt vi riktigt fint och länge. mat.png

Vilket gäng, vilken ö, vilken resa! Tack!

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer