Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare David Ström

Vad blir nästa stora grej inom IT arkitektur?

// David Ström

Ett återkommande diskussionsämne hos oss, och säkert många andra bolag inom samma branch är: vad kommer nästa stora grej inom IT arkitektur vara?

Dave Farley har en av mina favoritkanaler på YouTube: “Continuous Delivery”, och i den här videon förklarar han varför mycket av komplexiteten i så gott som alla enterprise applikationer kan kokas ner till samma kärna: hur kan vi se vi till att vi har korrekt och uppdaterad data i vårt program samtidigt som vi undviker att låsa ner hela applikationen till en enda tråd? När man inser att de egentliga problemen är väldigt gamla så kanske man också inser att framtida lösningar förmodligen kommer att ha många likheter med dess föregångare, möjligen med någon teknikanpassning och ett mer säljande namn. Så vad är då nästa stora grej? Se själv, men jag ska fräscha upp mig på det där med “actors” under helgerna tror jag…

https://www.youtube.com/watch?v=-IZlOPciSl0

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer