Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Hans Thunberg

Callista Arcade - Genesis

// Hans Thunberg

Vi var några callistakollegor som satt en lunch på kontoret och pratade nostalgiskt om datorspel på “the good old times”. Det var emulatorer för gamla datorer och arkadspel på campingplatsernas arkadhallar. Det var så idén föddes om att starta ett projekt att bygga ett eget arkadkabinett till kontoret. Vi har sedan tidigare ett flipperspel och fußball som vi kan spela på. Ett arkadspel skulle göra sig finfint i vår “spelhall”.

På Callista har vi ett koncept kallat kompetensprojekt, där passar ett projekt som att bygga ett arkadkabinett som handen i handsken. Kompetensprojekt är en samarbetsorienterad aktivitet kring kompetensutveckling, där syftet är att medarbetare skall utveckla sin kompetens, själva eller tillsammans med kollegor. Ett projekt kring ett arkadkabinett skulle innefatta en tidplan, budget, milstolpar och ett tydligt avslut, allt enligt mallen för ett kompetensprojekt. Men framförallt möjligheten att få köra ett kompetensutvecklingsprojekt tillsammans med duktiga kollegor.

arcade01_03.png

Sagt och gjort, efter en snabbskiss på eftermiddagen så var vi igång. Christian tog på sig att vara projektansvarig, skapa initial tidplan med lite stolpar och bjuda in kollegor till projektet. Flera kollegor nappade och projektet drog igång med initiala diskussionsidéer.

Eftersom vi sitter utspridda på olika platser, så träffades vi digitalt för en projektstart där vi diskuterade vem som ville göra vad och inventerade kring verktyg och annat som skulle behövas för att bygga kabinettet. Redan på första mötet såg vi till att beställa lite hårdvara som vi insåg var ett minimum och för att säkerställa att hårdvaran skulle levereras innan kommande bootcamp några veckor bort. Vi beställde en Raspberry Pi 4 och ett paket med knappar, joystick och kontrollerkort. Vi bestämde att vi skulle bygga en kartong-prototyp av kabinettet, för att få en känsla för hur vi ville bygga det.

I kommande bloggposter berättar vi mer om vad vi hann med på bootcamp och vårt recept för att bygga ett arkadkabinett, ifall någon mer skulle vara sugen.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer