Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Håkan Dahl Callista medarbetare Johan Eltes

Service Component Architecture (SCA) - en referensarkitektur för SOA Presentation

// Håkan Dahl • Johan Eltes

Presentation från Callista Developer's Conference 2006

Med IBM, SAP, BEA och Oracle i spetsen, har en en grupp ledande leverantörer sammanställt en referensarkitektur som stöd för att skapa tjänster inom ramen för en tjänste-orienterad arkitektur (SOA). Specifikationerna för Service Component Architecture spänner över fler tekniker än Java. Föredraget ger en introduktion till SCA, beskriver hur SCA speglas i referensarkitekturen för nya system inom material- och produktionsstyrning hos ett av Sveriges största företag, samt ger exempel på hur SCA influerat produktutbudet hos en av initiativtagarna till standarden (IBM). Föredraget försöker också positionera JBI - Java-standarden för att implementera en Enterprise Service Bus - i förhållande till SCA.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer