Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Magnus Larsson

Java Persistence API v1.0 (JPA) Presentation

// Magnus Larsson

Presentation från Callista Developer's Conference 2007

Java Persistence API v1.0 (JPA) är en av de intressantare nyheterna i Java EE v5.0. JPA ger oss en standard för hur man jobbar med Object-Relations-Mappning i Java enligt principen “POJO baserad persistens”. Ett stort antal leverantörer (såsom JBoss Hibernate, Oracle Toplink och BEA Kodo) implementerar redan idag JPA specifikationen.

Föredraget inleds med en översyn av JPA för att sedan presentera erfarenheter och reflektioner från användning av JPA i skarpa projekt. Föredraget ger också exempel på riktlinjer för hur JPA bör och inte minst lika viktigt hur JPA inte bör användas.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer