Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Sofia Jonsson

Testdriven ESB-utveckling Presentation

// Sofia Jonsson

Presentation från Callista Developer's Conference 2007

SOA och ESB är här för att stanna, så även testdriven utveckling. Att testa tjänster i sig ryms inom ramen för testdriven utveckling medan test av kommunikationen mellan olika system/tjänster ofta skjuts upp till slutet av ett projekt och utförs i bästa fall i samband med system- och integrationstester.

Då mer och mer logik hamnar i integrationskanalerna finns ett ökat behov av att skriva enhetstester även för dessa. Detta innebär dock en rad nya utmaningar, miljön är ofta varierande med flera olika programmeringsspråk och anropen är dessutom asynkrona. De verktyg vi har för testdriven utveckling saknar ofta direkt stöd för denna typ av tester.

I detta föredrag presenteras de erfarenheter och koncept som Callista använder ute i uppdrag för att kunna arbeta testdrivet även med ESB-utveckling.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer