Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Björn Beskow Callista medarbetare Christian Hilmersson

Grails & Groovy Tutorial

// Björn Beskow • Christian Hilmersson

Tutorial från Callista Developer's Conference 2011

Groovy är ett dynamiskt språk för JVM:en som integrerar extremt väl med i princip alla befintliga Java-ramverk. Grails är ett avancerat och innovativt Web-ramverk baserat på Groovy (inspirerat av bl.a. Ruby on Rails) som ger utmärkt produktivitet samtidigt som den naturliga integrationen med Java ger möjlighet till gradvis migrering och återanvändning av befintliga applikationer och ramverk. Denna tutorial vänder sig till dig som har erfarenhet av webutveckling på Java-plattformen och är nyfiken på Groovy & Grails. På din medhavda laptop kommer du under ett antal övningar få bygga, testa och driftsätta en fullvärdig Grails-applikation.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer