Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Kristin Luhr Callista medarbetare Marcus Krantz

Single page app med Backbone.js Tutorial

// Kristin Luhr • Marcus Krantz

Tutorial från Callista Developer's Conference 2013

JavaScript har länge varit det svarta fåret inom webbutveckling - otestad och med kod utspridd överallt. Med så pass mycket kraftfullare klienter som vi har nu kan vi göra roligare och mer avancerade gränssnitt genom att välja JavaScript som huvudspråk, samtidigt som vi kan utnyttja beprövade patterns för att skapa en mer enhetlig arkitektur för GUI:t.

I denna tutorial kikar vi närmare på Backbone.js som är ett av de mer populära MV*-ramverken. Vi utgår ifrån några REST-tjänster och bygger upp en enkel single page app från grunden samt diskuterar test och modularisering samt diskuterar olika val och frågeställningar som dyker upp med denna arkitektur.

Förkunskaper JavaScript/JQuery.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer