Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Kristin Luhr Callista medarbetare Sedina Oruc

Single page app med Backbone.js Tutorial

// Kristin Luhr • Sedina Oruc

Tutorial från Callista Developer's Conference 2014

Favorit i repris från 2013!

Javascript har länge varit det svarta fåret inom webbutveckling – otestad och med kod utspridd överallt. Så behöver det inte vara längre. Med de kraftfulla klienter vi har idag kan vi göra gränssnitt som är både roligare och mer avancerade än tidigare genom att välja JavaScript som huvudspråk. Samtidigt kan vi utnyttja beprövade patterns för att skapa en mer enhetlig arkitektur som dessutom går att testa.

I denna tutorial kikar vi närmare på Backbone.js som är ett av de mest populära JavaScript-ramverken. Vi utgår från några REST-tjänster och bygger upp en enkel “single page app” från grunden samt diskuterar test och modularisering.

Du som vill vara med har säkert goda kunskaper i JavaScript och jQuery.

GitHub
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer