Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Anders Forssell Callista medarbetare Pär-Anton Westbom

Apputveckling i praktiken: React Native - eller bara Native? Presentation

// Anders ForssellPär-Anton Westbom

Presentation från Cadec 2020 Göteborg

Presentation från Cadec 2020 Stockholm

Under det senaste åren har vi jobbat i projekt där React Native används som bas för appar som ska kunna köras både på iOS och Android. Varför är React Native ett bra val om man vill göra en cross platform mobilapp? Hur fungerar det i praktiken? Hur är mognadsgraden? Vilka är utmaningarna, och vad skall man tänka på? Klarar man sig utan plattformsspecifik kod? Vi försöker ge svaret på dessa frågor utifrån våra erfarenheter och ger exempel från projekt vi varit med i.

Vi beskriver också stöd för att sätta upp CI/CD-pipeline och over-the-air updates, samt demonstrerar en app vi utvecklat som är byggd med React Native.

Även om cross platform-ramverk som React Native ofta är det rätta valet finns det situationer där det är motiverat att gå på native-spåret. Ett sådant fall är när man vill kunna dra full nytta av teknologier som utvecklas i snabb takt och där skillnaderna mellan iOS och Android är stora. Vi visar ett exempel på detta - en native iOS-app byggd med Swift och ARKit - Apples ramverk för augmented reality.

Vi ger en kort översikt och lägesbild av Swift och demonstrerar appen som används för att konfigurera och visualisera ett produktsortiment på plats i slutkundens lokaler.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer