Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Peter Larsson

GraalVM – genväg eller senväg till Java-baserade mikrotjänster? Presentation

// Peter Larsson

Presentation från Cadec 2021 - LIVE Online

GraalVM utlovar snabb uppstart, bättre prestanda, kortare svarstider (latens) och kompakt paketering i form av en fristående binär. Med senaste versionen – 20.3 – ger den intryck av att vara en väl etablerad teknik.

Vi kommer att titta närmare på vad det innebär att bygga en applikation baserad på GraalVM och hur väl de utlovade fördelarna uppfylls. Med en enkel tidstypisk reaktiv mikrotjänst (SpringBoot, REST, Kafka, SQL) som gemensam referens jämförs GraalVM native med motsvarande JVM-paketering och dessutom med en Go-baserad implementation.Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer