Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Stephen White

Vill du ha världens svåraste jobb? Bli frontendarkitekt! Presentation

// Stephen White

Presentation från Cadec 2023 Göteborg

Presentation från Cadec 2023 Stockholm

De ansvarsområden och arbetsuppgifter som frontendarkitekten behöver hantera har ökat exponentiellt i mängd och svårighetsgrad under det senaste årtiondet. Det räcker inte med att hantera traditionella funktionella och icke-funktionella krav, man behöver även adressera och hantera en ständigt växande mängd områden.

Exempel på sådana är designsystem för UX, tekniska ramverk med hög förändringstakt, komplexa mikrotjänstbaserade backends, krävande produktägare, driftsfrågor både i molnet och i olika App Stores, tillgänglighet, UI-komponenter, programmeringsspråk och … “superstar developers”. Allt detta samtidigt som resultatet ska bli en attraktiv upplevelse för användaren – och som klarar (minst) 60 fps (frames per second).

I denna presentation utforskar vi hur arkitektens traditionella roll kan tillämpas och anpassas för frontend-området. Vi berör även hur man kan tygla ökningen av entropi – inte bara genom regelverk utan också genom att kommunicera effektivt med frontendteamet som helhet för att inspirera, leda och slutligen leverera.

Här kan du se en inspelning av föredraget.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer