Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Jesper Holmberg

SQL är coolt igen – kolla in jOOQ Presentation

// Jesper Holmberg

Presentation från Cadec 2023 Göteborg

Presentation från Cadec 2023 Stockholm

SQL är coolt igen – eller i alla fall fortfarande relevant. Relationsdatabasen, vars död förutspåddes av NoSQL-förespråkarna för tio år sedan, fortsätter att hålla en central plats i våra lösningar. De alternativ som skulle ersätta den har hittat sina nischer, men relationsdatabasen finns fortfarande kvar.

För Java-utvecklare som har arbetat mot relationsdatabaser har JPA/Hibernate länge varit det vanligaste valet. I det här föredraget tittar vi på jOOQ som ett intressant alternativ för att arbeta med SQL på JVM:en. jOOQ är ingen ny produkt – den har funnits i mer än tio år – men har utvecklats i snabb takt den senaste tiden. jOOQ gör det möjligt att skriva SQL-nära kod i en Java-DSL på ett sätt som är lätt att arbeta med och samtidigt tillgängliggör alla de kraftfulla lösningar som modern SQL erbjuder.

Det här föredraget kommer att presentera jOOQ och visa exempel på varför man som utvecklare på JVM:en kan ha nytta av att använda verktyget – som alternativ eller komplement till de vanligare lösningarna.

Här kan du se en inspelning av föredraget.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer