Callista medarbetare Jesper Holmberg

Jesper Holmberg

Arkitekt, lead developer

Jesper är en erfaren utvecklare och arkitekt med fokus på Java-området. Han har lång erfarenhet av ledande roller inom utvecklingsteam som arkitekt, lead developer och teknisk projektledare. Inom Java-området har han arbetat med såväl Spring-baserade arkitekturer som avancerade systemintegrationslösningar på Apache Camel och andra integrationsarkitekturer.

Jesper drivs av en ständig nyfikenhet på intressanta tekniska lösningar, kombinerat med ett stort intresse för att kombinera en förståelse för verksamhetens processer med solida kunskaper om det tekniskt möjliga.

Varför Callista?

Det som lockar med Callista för mig är att kompetensutveckling alltid står i fokus. Alla konsultbolag framhäver medarbetarnas kompetens som den viktigaste resursen, men Callista är det första bolag som jag arbetat på där kompetensutveckling alltid prioriteras. Att vässa sina kunskaper tillsammans med några av Sveriges bästa utvecklare och arkitekter är en ständig utmaning och glädje när jag arbetar på Callista.

Blogg

SQL är coolt igen – kolla in jOOQ Presentation

// Jesper Holmberg

Presentation från Cadec 2023 Göteborg

Presentation från Cadec 2023 Stockholm

SQL är coolt igen – eller i alla fall fortfarande relevant. Relationsdatabasen, vars död förutspåddes av NoSQL-förespråkarna för tio år sedan, fortsätter att hålla en central plats i våra lösningar. De alternativ som skulle ersätta den har hittat sina nischer, men relationsdatabasen finns fortfarande kvar.

Medarbetare