Callista medarbetare Jesper Holmberg

Jesper Holmberg

Arkitekt, lead developer

Jesper är en erfaren utvecklare och arkitekt med fokus på Java-området. Han har lång erfarenhet av ledande roller inom utvecklingsteam som arkitekt, lead developer och teknisk projektledare. Inom Java-området har han arbetat med såväl Spring-baserade arkitekturer som avancerade systemintegrationslösningar på Apache Camel och andra integrationsarkitekturer.

Jesper drivs av en ständig nyfikenhet på intressanta tekniska lösningar, kombinerat med ett stort intresse för att kombinera en förståelse för verksamhetens processer med solida kunskaper om det tekniskt möjliga.

Varför Callista?

Det som lockar med Callista för mig är att kompetensutveckling alltid står i fokus. Alla konsultbolag framhäver medarbetarnas kompetens som den viktigaste resursen, men Callista är det första bolag som jag arbetat på där kompetensutveckling alltid prioriteras. Att vässa sina kunskaper tillsammans med några av Sveriges bästa utvecklare och arkitekter är en ständig utmaning och glädje när jag arbetar på Callista.

jesper.holmberg@callistaenterprise.se

Blogg

O'Reilly Software Architecture Conference 2019 - Event storming

// Jesper Holmberg

Ett hett tema på O’Reilly Software Architecture Conference här i New York är relationen mellan mikrotjänst-arkitekturer och verksamhetsmodellering, och Domain driven desigen (DDD) har de senaste åren fått ett renässans som en metod för hitta en hållbar uppdelning av de tjänster man vill använda sig av - genom att grunda sin mikrotjänst-arkitektur i verksamhetens naturliga kontexter, ökar man sannolikheten för att den uppdelning man väljer inte går på tvärs med verksamhetens centrala användningsfall. Callistas egen Andreas Tell höll ett föredrag om detta på förra årets CADEC.

Medarbetare