Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Andreas Tell

GitOps & Pulumi - “Infrastructure as Code done right” Presentation

// Andreas Tell

Presentation från Cadec 2023 Göteborg

Presentation från Cadec 2023 Stockholm

Moderna verktyg för Infrastructure as Code (IaC) ger möjligheten att definiera infrastruktur för olika molnleverantörer (sk “multi cloud”) med välkända programmeringsspråk som TypeScript, Python, Java, Go och .NET

Förmågan att beskriva sin infrastruktur med programmeringsspråk är i sig ett stort steg framåt. Kombinerar man dessutom detta med principerna inom GitOps får man ett extremt potent helhetskoncept för att hantera infrastruktur på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt, med hög kvalitet och korta ledtider.

Denna presentation beskriver principerna och fördelarna med GitOps för att hantera molninfrastruktur. Vi undersöker ämnet både ur ett arkitekturellt och ett praktiskt perspektiv – det senare med hjälp av IaC-verktyget Pulumi.

Här kan du se en inspelning av föredraget.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer