Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Björn Beskow

MoreUnit ger produktivitetsboost

// Björn Beskow

Äntligen kommer en fungerande plugin till Eclipse som ger mig det jag var bortskämd med i JBuilder: Enkel navigering mellan produktionskod och testkod. MoreUnit konfigureras med de namngivningskonventioner som gäller för ett projekt (folder för testkod, eventuella pre/postfix i paketnamn, pre/postfix i klassnamn), och ger sedan en högerknappsmeny och snabbkommando (Ctrl-J) för att hoppa mellan produktionskod och testkod. Finns ingen test för den aktuella produktionskoden, startas en Wizard för att skapa en testklass (kanske användbart för den som tvingas jobba med Legacy-kod, dvs kod utan befintliga tester). Som extra grädde på moset ger MoreUnit även stöd för att koordinera rename-refaktoreringar mellan produktionskod och testkod.

MoreUnit släpptes nyligen i version 0.6.1. Fungerar med Eclipse 3.1 och uppåt, men kräver en Java5-JRE. Läs mer på http://moreunit.sourceforge.net!

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer