Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Björn Beskow

TSSS 2007 JSF saknar momentum

// Björn Beskow

Jag hade höga förväntningar på Ed Burns föredrag om “Enterprise Grade Ajax and JSF”. När vi hörde Ed redovisa status för JSF och vad som är planerat för JSF 2.0 på JAOO tidigt i höstas, lät det någorlunda hoppfullt. Teamet bakom JSF verkade vara medvetna om de kritiska problemen med JSF 1.x (relaterade till JSP som rendreringsteknik, se t.ex. Improving JSF by dumping JSP).

Ed Burns budskap idag var en stor besvikelse. Allt fokus för arbetet på JSF 2.0 verkar nu röra sig kring stöd för Ajax. I vilken riktning JSF´s Ajax-stöd rör sig var inte heller lätt att säga. Ed nämnde och demonstrerade ett antal disparata ansatser med alfa-status (jMaki, DynaFaces, bland andra).

Jag kan bara konstatera att på ett halvår ingenting har hänt som övertygar mig om att JSF är redo för prime time. Och det bekymmrar mig.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer