Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Håkan Dahl

JSF 2.0 - draft till JSR ute

// Håkan Dahl

Sun har släppt en draft till JSR för JSF 2.0: https://javaserverfaces-spec-public.dev.java.net/proposals/JSF-2_0-draft.html där (bland mycket annat) Facelets vy-teknik omnämns. Det jag ser som problematiskt är främst två saker:

  1. JSR scopet Draften ser innehållsmässigt bra ut - helt enkelt för att den innehåller det mesta som går att tänka sig! Scopet måste troligen minskas radikalt för att kunna leverera någonting. Så frågan är vad som blir kvar? Något slags Ajax-stöd är väl det enda som känns säkert att det kommer med. Formen för Ajax-stödet verkar dock allt annat än klar.

  2. Tidplanen JSF 2.0 specen är just nu tänkt att vara klar tidigast under april 2008 för att sedan släppas som en del av JEE 6. Detta innebär troligen att vi inte får se JSF 2.0 i appservrar förrän framåt år 2009. Har JSF’s tidsfönster, där det skulle kunna ha en chans att slå igenom på allvar, passerat?

Se även tidigare blogg i ämnet: JSF saknar momentum

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer