Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Björn Beskow

Subversive accepterat i Eclipse

// Björn Beskow

Mångfald och konkurrens är ofta bra och nyttigt, men det är tve-eggat. Medaljens baksida är splittring och fragmentering, vilket Eclipse/Subversion-användare fått erfara. Två konkurrerande Eclipse-pluginer för Subversion har slagits om uppmärksamhet (Subclipse och Subversive), båda två funktionella men med sina egenheter. Rationella skäl till att välja den ena före den andra har inte varit lätt att vaska fram i de ofta hätska och nästan religiöst betonade diskussionerna mellan respektive anhängare.

Detta har vid flera tillfällen varit en hämmande faktor vid val av versionshanteringssystem i kund-projekt jag befunnit mig i. Subversion har inte bedömts som fullt moget, och ofta har då valet till slut fallit på CVS, som trots sina fel och brister i alla fall betraktats som ett stabilt och tryggt val.

Det projekt jag stöttar just nu håller vi just på att byta ut Clearcase. Jag noterade då glädjande nog att kriget verkar vara över. Subversive har nyligen blivit antaget som ett Eclipse Technology-projekt. Förhoppningsvis kommer det innebära att Subversion nu blir ett enklare val även för de lite försiktigare organisationerna. Subversion är en fullvärdigt och moget alternativ.

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer