Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Mats Ekhammar

Apache Mesos

// Mats Ekhammar

Ken Snipe höll ett föredrag om ett Apache projekt som heter Mesos (http://mesos.apache.org/). Under demonstrationen visade han bl a hur nya instanser av bl a Docker lätt fördelades ut på flera noder då ett behov av utökad kapacitet identifierats. Han visade även hur felhantering gick till då en nod gick ner i ett kluster som hanterades av Mesos.

Mesos kärna kör på varje maskin och tillhandahåller applikationer ett API för resurshantering och schemalägging över hela datacenter och molntjänster. På detta sätt kan Mesos abstrahera ett datacenter så att det kan ses som en kärna (“kernel”). Detta utnyttjas därefter av tjänster som t.ex. Jenkins, Hadoop, Storm, Marathon, Chronos, ElasticSearch, Cassandra och Docker. För mer information se Mesos hemsida. Nedan en bild över hur man kan se Mesos arkitektur. mesos-architecture.png

För att komma igång och labba med Mesos rekommenderas playa-mesos på Mesos Github. Så det är bara att köra igång och hantera ditt eget datacenter!

Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer