Lean & Mean - Så skapar du en äkta microservice-arkitektur med Go

2017-11-09

Lean & Mean - Så skapar du en äkta microservice-arkitektur med Go

Med Googles programspråk Go skapar du microservices som verkligen gör skäl för namnet. På detta seminarium visar vi hur det går till.

En av grundbultarna i en microservicearkitektur är att de enskilda tjänsterna ska vara lättviktiga och ha ett litet fotavtryck. Genom att bygga upp systemlandskapet med hjälp av tjänster som är resurssnåla och snabba att starta/stoppa kan man uppnå en hög grad av skalbarhet och elasticitet, och därmed verkligen dra nytta av alla fördelar som en molnplattform kan ge.

Tjänster utvecklade på Java-plattformen har en inbyggd tröghet och overhead genom att varje instans måste ha sin egen JVM. Det är en av anledningarna till att Googles programmeringsspråk Go blir allt mer populärt för utveckling av resurseffektiva tjänster med en runtime-karaktäristik som är idealisk för microservicearkitekturen.

Seminariet kommer belysa olika aspekter kring att utveckla microservices i Go och vilka runtime-mässiga fördelar det ger. Vi kommer bl.a. titta på hur det är att utveckla i Go, siffror kring resursutnyttjande och prestanda samt se hur vi får Go-baserade tjänster att integrera väl i ett typiskt microservice-landskap baserat på Spring Cloud och Netflix OSS.

Seminariet riktar sig till arkitekter, utvecklare, IT-chefer och alla andra som vill få konkreta exempel på hur Go kan användas för att skapa en effektiv microservice-arkitektur.

  • Plats: Callista, Drottninggatan 55, Stockholm
  • Tid: torsdag 9 november kl. 07:30 - 09:00

Frukost serveras från kl. 07:30, seminariet pågår mellan 08:00 - 09:00. Seminariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig här

Antalet platser är begränsat - vänligen meddela oss om du får förhinder.


Information om talaren - Erik Lupander

Erik

Erik Lupande är en erfaren arkitekt och systemutecklare med stort intresse för hur nya teknologier kan nyttjas för att skapa robusta och skalbara lösningar i praktiska tillämpningar. Erik har på senare tid fördjupat sig i programspråket Go och hur det kan användas i en microservice-arkitektur, och är författaren bakom den populära bloggserien Go Microservices.

Presentationer