Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Johan Eltes

Sveriges patientjournaler i den programmerbara webben - en utopi? Presentation

// Johan Eltes

Presentation från Callista Developer's Conference 2013

Sveriges landsting har sedan 2007 samverkat för att skapa en gemensam arkitektur för nationella ehälsotjänster och för att integrera vårdprocesser över landstingsgränser. Initiativet har utmaningar i många dimensioner – inte minst att det krävs gemensam vilja från både systemleverantörer och landsting.

Nu – 5 år senare – är vi nära ett läge som kan vara unikt i världen. Vi kan öppna upp för tredje-partsutvecklare att skapa innovativa tjänster enligt samma principer som tillämpas av Facebook, Runkeeper, Twitter m.fl. Callista är varit en av många aktörer som fått förmånen att bidra till denna fantastiska – och kanske unika – utveckling.

I detta föredrag delar vi med oss av våra erfarenheter från det nationella initiativet, som närmast kan beskrivas som att “integrera ett land”. Den mest spektakulära “slutprodukten” för en arkitekt kanske är att erbjuda patientdata på “the programmable web” (vilket kommer att demonstreras).

Vill du lära dig att utveckla tredjepartsapplikationer mot dessa tjänster, erbjuds möjligheten i vår tutorial “Bygga Appar mot vårdens APIer”.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer