Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Björn Beskow

Spring Data JPA Presentation

// Björn Beskow

Presentation från Callista Developer's Conference 2014

Spring Data är en relativt ny medlem i den växande Spring-familjen och passar väl in i gemenskapen. Det är kanske inte så nytt och revolutionerande, men ger en välkommen abstraktion, konsolidering och paketering av beprövade och vedertagna lösningar. Som namnet antyder handlar det om konsolidering av mekanismer för data-access, oavsett om det är OR-mappning mot relationsdatabaser eller moderna NoSQL-databaser. I centrum för Spring Data JPA står en Repository-abstraktion, som ger en väl fungerande implementation av “Generic DAO”-mönstret (som varje projekt med självaktning annars normalt bygger sin egen lösning för). I detta föredrag ger Björn en kort översikt över Spring Data JPA Repositories.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer