Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på LinkedIn

Callista medarbetare Anders Asplund Callista medarbetare Pär Wenåker

Reaktiv programmering med RxJava Presentation

// Anders AsplundPär Wenåker

Presentation från Cadec 2017 i Göteborg

RxJava är en specifik implementation av ReactiveX (Reactive Extensions) för Java och Android och är influerad av funktionell programmering. Den bygger på funktionell komposition, undvikande av globala tillstånd och sidoeffekter och en idé om att betrakta reaktiva system som dataströmmar.

ReactiveX bygger på Observer Pattern med producenter och konsumenter som genererar och konsumerar dataströmmar och erbjuder därifrån metoder för komposition, transformering, schemaläggning, felhantering, throttling och livscykelhantering av dessa dataströmmar.

ReactiveX kommer från Microsoft och RxJava byggdes initialt av Netflix. Idag är RxJava en mogen implementation som används av många av de stora internetföretagen. Detta föredrag kommer att ge en introduktion till ReactiveX med fokus på RxJava.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer