Callista medarbetare Pär Wenåker

Pär Wenåker

Arkitekt, senior utvecklare

Pär har en gedigen erfarenhet av systemutveckling inom flera olika branscher så som telekom, fordon, hälso och sjukvård och finans. Han har jobbat med allt från inbyggda system till systemintegration. Pär trivs med att jobba med ett agilt arbetssätt och tycker om att utvecklas och lära sig nya saker. Huvudfokus ligger på Java-platformen och lösningar baserade på öppen källkod. Bland Pärs speciella intresseområden kan nämnas funktionell programmering (Scala etc.), reaktiv programmering (t.ex. RxJava) och machine learning.

Varför Callista?

Jag har varit på Callista sedan 2007 och har hela tiden uppskattat det fokus som företaget har på de enskilda medarbetarnas kompetens och kompetensutveckling. Man får stor frihet att utvecklas i den riktning som man väljer själv. Callista attraherar också mycket kompetenta medarbetare och det gör att man får ett väldigt givande utbyte med sina kollegor.

Blogg

An introduction to RSocket

// Pär Wenåker

RSocket is a new communication protocol that promises to solve the issues we have with HTTP, and together with that, it might also simplify the way we design and build distributed systems and microservices. I will come back to that last statement in a later blog post.

Medarbetare