Callista medarbetare Pär Wenåker

Pär Wenåker

Arkitekt, senior utvecklare

Pär har över 20 års erfarenhet av systemutveckling inom flera olika branscher så som telekom, fordon, hälso och sjukvård och finans. Han har jobbat med allt från inbyggda system till systemintegration. Pär trivs med att jobba med ett agilt arbetssätt och tycker om att utvecklas och lära sig nya saker. Huvudfokus ligger på Java-platformen och lösningar baserade på öppen källkod. Bland Pärs speciella intresseområden kan nämnas funktionell programmering (Scala etc.), reaktiv programmering (t.ex. RxJava) och machine learning.

Varför Callista?

Jag har varit på Callista i snart 10 år och har hela tiden uppskattat det fokus som företaget har på de enskilda medarbetarnas kompetens och kompetensutveckling. Man får stor frihet att utvecklas i den riktning som man väljer själv. Callista attraherar också mycket kompetenta medarbetare och det gör att man får ett väldigt givande utbyte med sina kollegor.

par.wenaker@callistaenterprise.se

Blogg

Blockkedjan – länken till smarta kontrakt och andra innovativa lösningar Presentation

// Peter LarssonPär Wenåker

Presentation från Cadec 2018 Göteborg

Bitcoin beskrivs av vissa som den största innovationen sedan Internet. På senare tid har det dock blivit tydligt att Bitcoin bara är en del i något ännu större, nämligen teknologin som ligger till grund för Bitcoin – blockkedjan.

Scala Exchange, dag 2 - Kompositionalitetsprincipen

// Pär Wenåker

Play 2 Tutorial

// Albert Örwall • Anders AsplundPär Wenåker

Play! Framework Presentation

// Pär Wenåker

Medarbetare