Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Pär Wenåker

Terracotta - Enklare väg till tillgänglighet och persistens Presentation

// Pär Wenåker

Presentation från Callista Developer's Conference 2009

Terracotta är en open source-teknologi som hjälper dig att skala ut din applikation på flera JVM:er utan att påtvinga någon speciell programmeringsmodell. Med Terracotta jobbar du med de faktiska objekten och serialisering är ett minne blott. Inga fler load(), get(), find() put() etc. Terracotta ser till att dina objekt alltid är tillgängliga i alla dina JVM:er och att de sparats till disk om systemet kraschar. Terracotta gör detta genom att introducera “Network Attached Memory” (NAM) och flyttar därmed delar av en JVM:s minne från den lokala JVM:en ut på nätverket för att delas mellan alla JVM:er. Vi ger en presentation av vad Terracotta är, hur det fungerar och vad man kan använda det till.

Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer