Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Björn Genfors Callista medarbetare David Ström

Konsten att bygga tillförlitlig AI Presentation

// Björn GenforsDavid Ström

Presentation från Cadec 2024 Göteborg

Presentation från Cadec 2024 Stockholm

Om AI tidigare varit ett abstrakt koncept så har det nu på allvar blivit en del av vår vardag, och ett fenomen som kan antas växa kraftigt i betydelse under förutsägbar tid framöver. Något man kan uppleva som spännande eller skrämmande, beroende på tillämpning.

Denna presentation utgör en exposé över de etiska överväganden som måste göras vid utveckling och tillämpning av AI-algoritmer, baserat på det arbete på detta område som gjorts av EU:s särskilda expertgrupp inom AI. Jämte dessa kommer den kommande AIförordningen att presenteras, den EU-gemensamma lagstiftning som EU-parlamentet arbetar med att ta fram, och som är tänkt att säkerställa att AI används för mänsklighetens bästa inom EU.
Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer