Blogg

Här finns tekniska artiklar, presentationer och nyheter om arkitektur och systemutveckling. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Stephen White

Compose Multiplatform – Kotlin för alla, överallt Presentation

// Stephen White

Presentation från Cadec 2024 Göteborg

Presentation från Cadec 2024 Stockholm

Multiplattformsappar, både för webb och mobil, har blivit något av den heliga graalen inom frontend-utveckling. Även om multiplattform kan kännas skrämmande för nativespecialister så lockar möjligheten att ha en enda kodbas som ett generellt botemedel mot ökade kostnader och större komplexitet.

React Native och Flutter, som har erbjudit detta under en tid, har siktat på att kunna erbjuda liknande UI-möjligheter som native-plattformarna och dess språk. Men nu finns en ny möjlighet - Compose Multiplattform. Med den kan vi använda Kotlin genom alla lager av applikationen och distribuera den till flera olika frontend-plattformar.

Compose Multiplatform gör det möjligt att dela UI mellan olika plattformar. Det är en teknologi som befinner sig i stark utveckling som fått stor acceptans från både utvecklargrupper och de stora teknikleverantörerna.

Denna praktiskt inriktade presentation ger en översikt av Compose Multiplatform och dess möjligheter. Vi tittar på hur UI och backend integreras och hur ekosystemet ser ut. Slutligen diskuterar vi några för- och nackdelar jämfört med konkurrerande teknologier.
Ladda ner presentation
Tack för att du läser Callistas blogg.
Hjälp oss att nå ut med information genom att dela nyheter och artiklar i ditt nätverk.

Kommentarer