Cadec 2019 Göteborg

2019-01-30

Cadec 2019 Göteborg

Callista Developer Conference 2019 - Göteborg

Cadec Stephen.JPG

Boka redan nu in onsdagen den 30:e januari 2019 - då går Cadec av stapeln i Göteborg. Missa inte chansen att rivstarta 2019 med ett inspirerande kunskapslyft. Vi kan utlova ett fullspäckat program där vi presenterar de senaste trenderna inom arkitektur och utveckling.

Här laddar du ner programmet.

Vi arrangerar även i år Cadec Göteborg på Filmstaden Bergakungen. Där får vi gott om plats för vår ständigt växande publik och kan erbjuda en presentationsupplevelse utöver det vanliga. Konferensen är kostnadsfri.

Anmäl dig redan idag här.

Tid: onsdag 30:e januari 2019 kl 13.00 till 17.00

Plats: Filmstaden Bergakungen, Skånegatan 16 B, Göteborg

After Cadec: på Callista kontor, Fabriksgatan 13, från kl 17.30

Dela gärna denna information till kollegor och vänner som du tror kan vara intresserade.

Välkommen! önskar teamet på Callista

Presentationer

Callista medarbetare Stephen White

React Update - frontend för framtiden

Stephen White

React utvecklas ständigt och anpassas kontinuerligt för att möta marknadens krav och för att ge en ännu bättre utvecklarupplevelse. Ett intressant område är statehantering, där Hooks och Suspense nu gör sitt intåg med ett nytt innovativt koncept.

Med ett funktionellt angreppssätt och genom Typescripts statiska typning blir det renare kod som är enklare att förstå, resonera om och testa. Det ger oss ytterligare verktyg för att kunna skapa en fullfädrad användarupplevelse.

Föredraget kommer att gå igenom olika tekniker och trender inom React med ett speciellt fokus på hur de tillför värde, och varför React är ramverket som tar oss in i framtiden.

Ladda ner presentation
Callista medarbetare Magnus Larsson

Service Mesh - så bygger du flexibel, robust och effektiv kommunikation mellan mikrotjänster

Magnus Larsson

På senare tid har det pratats allt mer om begreppet Service Mesh som ett nytt sätt att hantera ett systemlandskap med distribuerade komponenter, t.ex. mikrotjänster. Det utlovas egenskaper som förbättrad skalbarhet, robusthet och observerbarhet i systemlandskapet.

Föredraget kommer att förklara vad som menas med en Service Mesh, vilka problem man försöker lösa och hur en Service Mesh fungerar. Vi kommer att få se några belysande demonstrationer baserade på en populär kombination av Istio som Service Mesh och Kubernetes som containerorkestrerare.

Föredraget kommer också att jämföra en Service Mesh med Spring Cloud/Netfix OSS som i dagsläget är ett vanligt alternativ för att hantera mikrotjänster utvecklade med Spring Framework.

Ladda ner presentation
Callista medarbetare Björn Beskow

Event-driven arkitektur med Apache Kafka – en strid ström av fördelar eller bara en hype?

Björn Beskow

Event-driven arkitektur och Apache Kafka har under det senaste året blivit en stor hype, delvis beroende på de utmaningar och problem som följer med för tight (≈ synkront) kopplade mikrotjänster.

Men vad menas egentligen med en event-driven arkitektur? Är frikopplade och fullt autonoma mikrotjänster alltid värt priset? Är Apache Kafka verkligen så mycket bättre än en traditionell meddelandehanterare?

I detta föredrag försöker vi bena ut olika grader av “event-driv” samt deras respektive för- och nackdelar. Vi går också igenom Apache Kafkas unika, karaktäriserande egenskaper och visar hur dessa kan möjliggöra mer avancerade event-drivna arkitekturer.

Ladda ner presentation
Callista medarbetare Erik Lupander

Go Modules och Go 2.0 - nästa steg för Golang

Erik Lupander

Var står Golang idag och vad fnns på horisonten? I detta föredrag tittar vi på var och hur språket har använts de senaste åren, för att sedan blicka framåt och se vad Google gör för att komma tillrätta med den vanligaste kritiken mot språket och plattformen.

Detta mynnar ut i en kort sammanfattning av vad som planeras för den första major-releasen av språket på snart 10 år – Go 2.0. Föredraget kommer också att förevisa en stor förbättring som redan är här – det nya modulsystemet för beroendehantering som infördes i Go 1.11 – något som bidrar till en smidigare byggprocess och löser problematiken kring reproducerbara byggen. .

Ladda ner presentation
Callista medarbetare David Ström

Machine Learning på Javaplattformen - nu på en dator nära dig

David Ström

Maskininlärning och djup inlärning fortsätter vara väldigt spännande områden, men för den som vill använda ML/DL i en Java-kontext så har det hittills sett lite mörkare ut, till stor del på grund av att Java inte haft något effektivt bibliotek för matrisoperationer - i stil med t.ex. NumPy i Python.

Med Deeplearning4j öppnas möjligheterna för den som vill bygga kraftfulla neurala nätverk i Java eller Scala, med alla fördelar som följer med att bygga sina applikationer på JVM:en.

Vi kommer även visa hur olika (neurala) nätverksarkitekturer kan användas för att lösa olika inlärningsproblem och hur dessa kan konfgureras i Deeplearning4j.

Ladda ner presentation
Callista medarbetare Johan Zetterström

Macro, mini, micro, … – hur väljer du rätt tjänstebaserad arkitektur?

Johan Zetterström

Vilka olika arkitekturstilar kan vi egentligen identifera inom tjänstebaserad arkitektur, och hur bör vi sätta dessa i relation till varandra?

I denna presentation går vi igenom de övergripande egenskaperna hos Service-Oriented Architecture (SOA), Microservices och den stil som Gartner kallar Miniservices, men vars beteckning ännu inte kan betraktas som etablerad.

Vi tittar på vilka problem respektive arkitektur avser att lösa och visar på hur alltför lättvindiga jämförelser riskerar att leda oss fel i tanken.

Ladda ner presentation