Callista Enterprise medarbetare Anders Asplund

Anders Asplund

TEKNISK ARKITEKT, SENIOR UTVECKLARE

Anders är en mycket driven Javautvecklare och arkitekt med stor kompetens inom Java-baserade webbapplikationer. Anders har tycker om att ställas inför utmaningar samtidigt som han är ansvarsfull och resultatmedveten. Anders har ett djupt intresse av att hela tiden utveckla sig i sin yrkesroll och har för närvarande ett brinnande intresse i att fördjupa sig i funktionell- och reaktiv programmering.

VARFÖR CALLISTA ENTERPRISE?

Det som drog mig till Callista var företagets starka kompetensfokus tillsammans med möjligheten att få jobba med några av de vassaste hjärnorna inom arkitektur och utveckling vi har i Sverige. På Callista har man möjligheten att fördjupa sig inom många olika branscher om så önskas och man kan i stor utsträckning påverka sina egna uppdrag och sin egen utveckling vilket för mig är viktiga faktorer för att trivas.

+46 768 16 11 72
anders.asplund@callistaenterprise.se

Blogg

Don't block your mobiles and Internet of things Presentation

// Anders AsplundMagnus LarssonPär Wenåker

Presentation från Don't block your Mobiles and Internet of Things

With an ever increasing number of connected devices, e.g. mobiles, tablets and Internet of Things, the requirement of handling large number of concurrent requests in server applications becomes critical in many projects. Traditionally Java based server applications have been using blocking I/O, allocating one thread per concurrent request. This results in limited scalability and poor resilience capabilities, caused by drained thread pools and other fatal problems.