Callistas historia

Följ med på en tidsresa med Callista!

2021
Cadec 2021 körs från en filmstudio och Andreas Tell gör debut som programledare. Kickoff i Vadstena. Mycket gemensamt arbete och roliga aktiviteter.
2020

Callista fyller 20 år mitt under brinnande pandemi. Vi lägger fokus på hemarbete och rekrytering samt byter lokal inom befintlig fastighet i bägge städerna. På hösten får vi till en Coronasäker kickoff.

Det bästa med att jobba hemma är att det spar tid, det sämsta är att det ibland känns lite ensamt. Kickoff i Omberg, mittemellan Göteborg och Stockholm. Härlig att ses och umgås, mestadels utomhus.
2019

Magnus ger ut en efterlängtad bok om Microservices (version 2 släpps 2021). Ett samarbete med DFKompetens inleds där vi levererar lärare.

647 sidors bok om mikrotjänster. Häftigt att ha en författare på firman. Vi är återigen i mysiga Engelberg. Konferens och skidor står på programmet.
2018

Cadec växer och flyttar in i biosalongen, med fördubblat deltagarantal som resultat. Vi har över 400 deltagare i Göteborg.

Filmstaden Sergel och Bergakungen har blivit uppskattade lokaler för vår växande Cadec. Vi konfererar och cyklar eller vandrar på Mallorca.
2017

Vi besöker flera konferenser utomlands, både som talare och deltagare. Peter blir utvald till en av årets bästa utvecklare enligt IDG/Techworld. Vi inleder vårt samarbete med Jfokus dit vi gärna levererar talare.

Då och då förläser vi på Jfokus. Vi trivs även i vår egen Callista montern, många härliga diskussioner och utmanande tävlingar. Vi kombinerar gärna konfererande med vintersport. Vi trivs fint i Chamonix.
2016
Peter Larsson åker över till USA för att hjälpa en känd varuhuskedja med deras framtida arkitektur. Segway i Slottsparken.
2015
DI Gasell delas årligen ut av tidningen Dagens Industri till Sveriges snabbast växande företag. Veckans Affärer utnämner Superföretag. Listan består av alla svenska aktiebolag som har haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbara företag. Vi konfererar och åker skidor på längden och tvären i Engelberg.
2014
timeline-pics timeline-pics
timeline-pics timeline-pics
2013

Vi breddar vårt erbjudande och anställer informatiker. Vi flyttar till nuvarande fastighet i Göteborg. I samband med Cadec kör vi under några år mycket välbesökta och uppskattade Cadec tutorials

Björn Beskow underhåller i vår monter på Vitalis. Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg. En av alla inspirerande workshops som under flera år genomförs i samband med Cadec.
2012

Flytt till egna lokaler i Stockholm. Produktbenet Callista Software skapas och en app inom hälso-sjukvård utvecklas. Satsningen läggs ner något år senare.

Ibland vill man bara ha lite kul – Cadec2012.
2011

Vi har vuxit till 20 st medarbetare och breddar vårt erbjudande genom att anställa frontendutvecklare. Callista tar fram SOI toolkit, ett Mule-ramverk

Cadec hölls under många år på IHM i Gårda, Göteborg.
2010

Callista etablerar verksamhet i Stockholm, vi flyttar in på kontorshotell och den första Stockholmskonsulten anställs. Callista tar hand om förvaltning och support av Nationella tjänsteplattformen (NTJP).

Callista fyller 10 år, vi har all anledning att fira!
2009

Callista växer sig starka inom e-hälsa.

AW med mingolf, Mats Ekhammar sänker putten.
2008

Expansionsfas och finanskris – vi börjar konsulta i Stockholm. En dedikerad marknadschef/konsultchef anställs. Callista utvecklar NTJP för Ineras räkning. Vi ingår partnerskap med Mulesoft och blir experter på produkten.

Mellan 2008-2015 är vi partners med Mulesoft och bidrar aktivt till deras opensource plattform.
2007

Vi jobbar hårt.

Vi får enegi genom att konferera och åka ländskidor i Långberget.
2006

Vi flyttar till ett kontor i Gårda. Cadec tar dagens form. Vi genomför vår första bootcamp.

Vi börjar åka på konferenser utomlands för att hänga med i teknikutvecklingen.
2005
Publiken växer snabbt på våra utvecklarkonferenser.
2004

Vår första dedikerade säljare anställs.

Samkväm på kontoret efter väl genomförd Cadec.
2003

Vi är drivande inom modelldriven utveckling och skriver ramverk för detta.

Vi konfererar och åker slalom i Trysil.
2002

Vi flyttar till kontoret på Södra Hamngatan, Göteborg. CallistaEJB tas fram – ett öppen källkodsprojekt.

Vår första konferens går till Åre.
2001

Vår förste konsult anställs. Vår första Cadec körs, i samarbete med kunder.

Nu är vi igång!
2000

Bolaget Callista Enterprise AB bildas. Jan utses till VD. Första kontoret hyrs, på en vind i en villa i Kungsbacka.

Calista Flockhart i tv-serien Ally McBeal fick inspirera till företagsnamnet Callista.