Callista

Läs om vad som händer på Callista. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Katarina Askdal

En energigivande kickoff i Omberg

// Katarina Askdal

Varje höst har vi en av våra viktigaste aktiviteter på Callista, nämligen höstkickoffen. Då ser vi bl.a. tillbaka på det verksamhetsår som gått och planerar för det nya. Vi brukar även kompetensutveckla oss inom diverse heta ämnen samt brainstorma fram grundidéerna till vår årliga utvecklarkonferens – Cadec. Men framför allt så ses vi, bägge kontoren, tillsammans. Och i år gjorde vi det igen, IRL, men med lite annorlunda stuk.

Callista medarbetare Katarina Askdal

Ny utsikt - samma adress

// Katarina Askdal

Nu har även Callista Stockholm flyttat till nya lokaler. Vi gjorde som kollegorna i Göteborg och flyttade inte särskilt långt. Vi uppskattar verkligen vårt centrala läge, så nu hittar ni oss några trappor upp i samma fastighet - Drottninggatan 55.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Nytt kontor i Göteborg

// Jan Västernäs

Vi har flyttat till nytt kontor i göteborg. Det var ingen lång flytt, från 2:a till 6:e våningen i samma byggnad. Adressen är alltså oförändrad och den invanda vägen till AfterCadec behöver inte programmeras om. När det blir konsert på Ullevi igen så kan vi kika in lite på dem också :-) Den stora öl-kylen har också flyttat med. En flytt är ju annars ett bra tillfälle att rensa upp och slänga, Tipptapp-appen har vi använt ett antal gånger.

Callista medarbetare Mikael Lagberg

Har vi fortfarande samma problem?

// Mikael Lagberg

Vi på Callista gillar att prata om saker som ligger i teknikens framkant, vi gillar att jobba med saker i teknikens framkant. Det finns dock saker som inte verkar försvinna oavsett hur ”långt ut på kanten” man är. I år gick jag inte på de stora “heta” ämnena om bland annat Microservices, Containers och Java updates på Jfokus 2020. Den här gången kände jag mig mer intresserad av att få inspiration kring hur man hanterar problem som man nästan stöter på dagligen.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Kompetensmöte Event Storming

// Jan Västernäs

I går hade vi ett kompetensmöte kring “Event Storming”. Det är en metod för att analysera en domän, framförallt bra lämpad om det finns ett stort inslag av händelsestyrda delar. Mats Ekhammar och Anders Asplund har inspirerats av föredrag på externa konferenser, bland annat “Domain-Driven Design Distilled” - Vaughn Vernon och “Domain-Driven Design and Event-Driven Microservices” - Matt Stine.

Callista medarbetare Katarina Askdal

Två innehållsrika dagar på Jfokus

// Katarina Askdal

Den 4 till 5 februari så hängde flera av oss från Callista på Jfokus. Vi hade för andra året i rad en monter på plats och det var tredje gången som Magnus Larsson höll ett föredrag. Flera Callistianer deltog på själva konferensen, vilket vi nästan alltid gör. Hur var det då? Jo, det var kul, lärorikt och energihöjande.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Vi välkomnar Erik Englund

// Jan Västernäs

Vi är glada att kunna hälsa Erik Englund välkommen som konsult hos oss. Erik började vid årsskiftet och är placerad i Göteborg. Erik är en nyfiken utvecklare med kompetens inom såväl backend som frontend. Mer information om Erik hittar du här

Callista medarbetare Jan Västernäs

2 meetups hos oss nästa vecka

// Jan Västernäs

Vi kommer hosta två meetups i Göteborg nästa vecka. Onsdag den 19:e februari blir det Go West som besöker oss. Erik Lupander kommer att vara en av talarna och berätta varför Golang kommer att erövra världen under 20-talet !

Callista medarbetare Jan Västernäs

Nu är Cadec 2020 klar.

// Jan Västernäs

Vi har haft 2 fantastiska dagar i Stockholm och Göteborg. Sammanlagt c:a 500 deltagare, 8 talare, god stämmning och många intressanta diskussioner. Tack till alla som kom och bidrog till detta !

Callista medarbetare Anders Forssell

Programmet för Cadec 2020 är klart

// Anders Forssell

Nu har vi släppt programmet för Cadec 2020 - konferensen för utvecklare som vill utvecklas. Cadec ges i två upplagor - i Stockholm 23 januari 2020 och i Göteborg 29 januari 2020. Vi kan utlova en fullspäckad eftermiddag med både bredd och djup, och som vanligt handlar föredragen om de senaste trenderna inom arkitektur och utveckling.

Callista medarbetare Anders Forssell

Nu kan du anmäla dig till Cadec 2020

// Anders Forssell

Vi har nu öppnat för anmälningar till Cadec 2020 - konferensen för utvecklare som vill utvecklas. Cadec ges i två upplagor - i Stockholm 23 januari 2020 och i Göteborg 29 januari 2020. Vi kan utlova en fullspäckad eftermiddag med både bredd och djup, och som vanligt handlar föredragen om de senaste trenderna inom arkitektur och utveckling.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Full ruljangs på releasepartyt

// Jan Västernäs

Tack till alla som kom och gjorde releasepartyt till en succe! Nu är boken lanserad på allvar. Nästa gång Magnus håller ett föredrag kan han förverkliga en gammal dröm - att säga “som jag skriver i min bok ….”

Callista medarbetare Anders Forssell

Nyheter i ARKit 3 - nu kan människan komma in i bilden

// Anders Forssell

Med hjälp av machine learning tar vi ännu ett steg mot mer verklighetstrogen augmented reality - AR. Nu är det möjligt för människor att ta ett kliv in i bilden och samspela med den virtuella världen. Här sammanfattar vi några av nyheterna i ARKit 3 från Apple.