Callista

Läs om vad som händer på Callista. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Anders Forssell

Programmet för Cadec 2020 är klart

// Anders Forssell

Nu har vi släppt programmet för Cadec 2020 - konferensen för utvecklare som vill utvecklas. Cadec ges i två upplagor - i Stockholm 23 januari 2020 och i Göteborg 29 januari 2020. Vi kan utlova en fullspäckad eftermiddag med både bredd och djup, och som vanligt handlar föredragen om de senaste trenderna inom arkitektur och utveckling.

Callista medarbetare Anders Forssell

Nu kan du anmäla dig till Cadec 2020

// Anders Forssell

Vi har nu öppnat för anmälningar till Cadec 2020 - konferensen för utvecklare som vill utvecklas. Cadec ges i två upplagor - i Stockholm 23 januari 2020 och i Göteborg 29 januari 2020. Vi kan utlova en fullspäckad eftermiddag med både bredd och djup, och som vanligt handlar föredragen om de senaste trenderna inom arkitektur och utveckling.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Full ruljangs på releasepartyt

// Jan Västernäs

Tack till alla som kom och gjorde releasepartyt till en succe! Nu är boken lanserad på allvar. Nästa gång Magnus håller ett föredrag kan han förverkliga en gammal dröm - att säga “som jag skriver i min bok ….”

Callista medarbetare Anders Forssell

Nyheter i ARKit 3 - nu kan människan komma in i bilden

// Anders Forssell

Med hjälp av machine learning tar vi ännu ett steg mot mer verklighetstrogen augmented reality - AR. Nu är det möjligt för människor att ta ett kliv in i bilden och samspela med den virtuella världen. Här sammanfattar vi några av nyheterna i ARKit 3 från Apple.

Callista medarbetare Katarina Askdal

Imorgon snackas det maskininlärning på Callistakontoret

// Katarina Askdal

Imorgon (den 12 september) har alla AI-intresserade Javautvecklare chansen att ta del av en teknikfrukost på vårt Stockholmskontor. Ämnet för morgonen är masikininlärning och seminariet riktar sig till arkitekter och utvecklare som vill få konkreta exempel på hur man kan bygga en Machine Learning applikation i den miljö där man känner sig mest hemma – JVM:en.

Callista medarbetare Anders Forssell

Tillökning i Göteborg

// Anders Forssell

Vi har den stora glädjen att hälsa Anna Eriksson välkommen till vårt team av konsulter i Göteborg. Anna är en erfaren lösningsarkitekt och senior utvecklare som har stor kunskap gällande utveckling av komplexa och verksamhetskritiska applikationer. Anna är specialist inom backendlösningar baserade på Java med användning av Open Source-teknologier, och hon arbetar gärna i dynamiska team i nära dialog med kunden.

Callista medarbetare Katarina Askdal

David talade på DevSum19

// Katarina Askdal

I fredags var det dags för David Ström, Callista, att äntra scenen på utvecklarkonferensen DevSum19 i Stockholm. Presentationen, som gick under namnet ”Machine Learning on the Java Platform”, tog avstamp i de möjligheter som finns för en Java-utvecklare att relativt snabbt kunna bygga en fungerande Machine Learning applikation på JVM:en. Möjliggöraren för detta är ramverket Deeplearning4j. Förutom en överflygning av de några av de vanligaste utmaningarna med att ta fram en maskininlärningslösning, så dök David ner i konkreta exempel på hur man med hjälp av Deeplearning4j kan överbrygga dessa utmaningar och faktiskt bygga en applikation utrustad med maskininlärning.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Vi jobbar med kompetensutveckling

// Jan Västernäs

Nu har vi genomfört vårens bootcamp. Deltagandet var 100%-igt och stämmningen var på topp! Under en intensiv dag jobbade vi en mängd olika intressanta ämnen inom arkitektur och teknik.

Callista medarbetare Jan Västernäs

2019 rekord-år för Cadec

// Jan Västernäs

Intresset för årets utvecklarkonferens Cadec är större än någonsin. Vi har 450 anmälda i Göteborg den 30:e januari och 100 i Stockholm den 24:e januari vilket är det högsta antalet sedan Cadec startade i början av seklet.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Välkommen till oss Pär-Anton!

// Jan Västernäs

Vi hälsar Pär-Anton Westbom välkommen som konsult på Göteborgskontoret. Pär-Anton har en bred erfarenhet som utvecklare och arkitekt inom java-plattformen och öppen källkod. De senaste åren har han fokuserat mest på frontend-utveckling där han byggt upp en mycket god erfarenhet av react.js, det hetaste ramverket just nu.
Callista medarbetare Katarina Askdal

Välkommen till oss Martin!

// Katarina Askdal

Idag är det Martin Holts första dag på Callista. Martin är arkitekt och utvecklare med lång erfarenhet inom bank- och försäkringsbranschen. Han är van att arbeta med affärskritiska javasystem i komplexa och storskaliga miljöer. Martin förstärker vårt Stockholmskontor. Mer information om Martin hittar du här