Callista

Läs om vad som händer på Callista. Håll dig uppdaterad, följ oss på Twitter

Callista medarbetare Anders Forssell

Vi hälsar Niclas Bentley välkommen till Callista

// Anders Forssell

Vi har det stora nöjet att få hälsa Niclas Bentley välkommen till Callista. Niclas är en entusiastisk arkitekt och senior utvecklare med med mer än 20 års erfarenhet inom mjukvarubranschen. Han arbetar främst med backend och har särkild kompetens inom microservices, containerteknik och molnbaserade lösningar.

Callista medarbetare Katarina Askdal

Äntligen kunde vi ses!

// Katarina Askdal

Även denna höst fick vi njuta av en kickoff tillsammans. Vi körde ett liknande koncept som förra året, Coronasäkert och mittemellan Stockholm och Göteborg. Tittar man på kartan så blir valet ganska självklart – Vadstena.

Callista medarbetare Erik Lupander

Callista Tech Radar 2021

// Erik Lupander

Vad gör vi egentligen i våra uppdrag? Vilken teknik och vilka verktyg jobbar vi egentligen med? Vi ställde dessa frågor till varandra för att lära känna oss själva lite bättre.

Här följer en liten sammanfattning av Callistas första “Tech Radar”.

Callista medarbetare Anders Forssell

Stephen White talar om Jetpack Compose på Jfokus Brown Bag Lunch and Learn

// Anders Forssell

Vad är Jetpack Compose och vilka fördelar ger det vid utveckling av mobila applikationer på Android? Och vilka är likheterna med React och React Native? Det får du veta mer om i presentationen “From React to Jetpack Compose” som Stephen håller inom ramen för Jfokus brown-bag lunchföredrag, tisdag den 16 mars 2021 kl. 12. Mer information om föredraget och hur du deltar online hittar du här.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Callista växer - nu är vi 40

// Jan Västernäs

Under det sista halvåret har vi utökat vår verksamhet med 5 nya konsulter. De representerar en härlig blandning av ungdomlig framåtanda och gedigen erfarenhet. Det gör att vi nu är sammanlagt 40 medarbetare och det tycker vi är väldigt roligt!

Callista medarbetare Anders Forssell

Årets digitala Cadec har nu gått av stapeln

// Anders Forssell

Nu har 2021 års upplaga av Cadec genomförts - denna gången digitalt i form av en live-sändning. Det var en annorlunda upplevelse för oss och vi hoppas att det fungerade bra för er som tittade. Tack till alla som deltog och gjorde Cadec möjlig även i år.

Callista medarbetare Katarina Askdal

I dag börjar Sara Adenbrant hos oss

// Katarina Askdal

Det känns så häftigt att få berätta att vår andra rekrytering under 2021 nu är på plats. Hon heter Sara Adenbrant och tillhör vårt Stockholmskontor. Sara står med ena benet inom informationsarkitektur och det andra inom systemutveckling. På Callista får hon rollen informatiker, med hälsoinformatik som specialinriktning.

Callista medarbetare Jan Västernäs

2021 börjar på bästa sätt – välkommen Patrik Blommaskog

// Jan Västernäs

Vi är glada och stolta att idag få hälsa Patrik Blommaskog välkommen till Callistas kontor i Göteborg. Patrik är en erfaren mjukvaruarkitekt och utvecklare med ett starkt intresse för att ta fram robusta lösningar som löser rätt problem. Han har arbetat med utveckling av ett flertal affärskritiska tillämpningar där kraven varit högt ställda gällande tillgänglighet, många samtidiga användare, snabba svarstider och flexibel kundanpassning. Patrik har även stor kunskap gällande systemövervakning, CI/CD-pipelines och säkra webbgränssnitt.

Callista medarbetare Anders Forssell

Nu är programmet för Cadec 2021 klart

// Anders Forssell

Nu har vi släppt programmet för Cadec 2021 - konferensen för utvecklare som vill utvecklas. Cadec äger rum LIVE Online onsdag 27 januari 2021. Vi kan utlova en fullspäckad eftermiddag med både bredd och djup, och som vanligt handlar föredragen om de senaste trenderna inom arkitektur och utveckling.

Callista medarbetare Anders Forssell

Ännu en ny medarbetare i Göteborg – välkommen Marcus Cedergren

// Anders Forssell

Vi är glada och stolta att idag få hälsa Marcus Cedergren välkommen till Callistas kontor i Göteborg. Marcus är en arkitekt och fullstackutvecklare med gedigen erfarenhet som konsult. Han har stor kunskap inom Javaplattformen och hög kompetens inom frontend där Marcus under många år arbetat med ett brett spektrum av ramverk och teknologier. Marcus har också en passion för design och att skapa system som sätter användarnas behov i centrum.

Callista medarbetare Anders Forssell

Vår första helt digitala bootcamp genomförd

// Anders Forssell

Kompetensutvecklingen måste fortsätta även om omständigheterna just nu gör att vi inte kan träffas fysiskt i någon större utsträckning. Därför körde vi höstens bootcamp helt digitalt via Zoom och Slack. Det jobbades på ordentligt och vi fick fram så mycket “findings” att vi fick ägna ett helt kompetensmöte åt redovisning för att hinna dela med oss av allt. Men vi saknade naturligtvis litet av det gung-ho och umgänge med kollegorna som en traditionell Callista bootcamp IRL brukar erbjuda.

Callista medarbetare Anders Forssell

Vi växer i Göteborg och välkomnar Henrik Starefors

// Anders Forssell

Vi är glada att få hälsa ytterligare en konsult välkommen till Callistas Göteborgskontor - Henrik Starefors. Henrik är en utvecklare och mjukvaruarkitekt med bred erfarenhet inom Java-plattformen och relaterade teknologier. Han har har de senaste åren arbetat med Microservice-arkitektur, containerteknik och ett flertal molnplattformar.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Elektrifieringen går framåt

// Jan Västernäs

Callista satsar på elbilar. Vi har ett stort teknikintresse och är också intresserade av att värna om klimatet. Det har resulterat i att många medarbetare har valt laddhybrider som tjänstebil, men de sista månaderna är det rena elbilar som dominerat!

Callista medarbetare Katarina Askdal

Välkommen Fredrik Larsson!

// Katarina Askdal

Vi har den stora glädjen att få hälsa en ny konsult välkommen till oss på Callistas Stockholmskontor. Fredrik Larsson är en utvecklare inom Java/open source som gillar innovativa lösningar och användbarhet. Fredrik började hos oss i måndags.

Callista medarbetare Katarina Askdal

En energigivande kickoff i Omberg

// Katarina Askdal

Varje höst har vi en av våra viktigaste aktiviteter på Callista, nämligen höstkickoffen. Då ser vi bl.a. tillbaka på det verksamhetsår som gått och planerar för det nya. Vi brukar även kompetensutveckla oss inom diverse heta ämnen samt brainstorma fram grundidéerna till vår årliga utvecklarkonferens – Cadec. Men framför allt så ses vi, bägge kontoren, tillsammans. Och i år gjorde vi det igen, IRL, men med lite annorlunda stuk.

Callista medarbetare Katarina Askdal

Ny utsikt - samma adress

// Katarina Askdal

Nu har även Callista Stockholm flyttat till nya lokaler. Vi gjorde som kollegorna i Göteborg och flyttade inte särskilt långt. Vi uppskattar verkligen vårt centrala läge, så nu hittar ni oss några trappor upp i samma fastighet - Drottninggatan 55.

Callista medarbetare Jan Västernäs

Nytt kontor i Göteborg

// Jan Västernäs

Vi har flyttat till nytt kontor i göteborg. Det var ingen lång flytt, från 2:a till 6:e våningen i samma byggnad. Adressen är alltså oförändrad och den invanda vägen till AfterCadec behöver inte programmeras om. När det blir konsert på Ullevi igen så kan vi kika in lite på dem också :-) Den stora öl-kylen har också flyttat med. En flytt är ju annars ett bra tillfälle att rensa upp och slänga, Tipptapp-appen har vi använt ett antal gånger.

Callista medarbetare Mikael Lagberg

Har vi fortfarande samma problem?

// Mikael Lagberg

Vi på Callista gillar att prata om saker som ligger i teknikens framkant, vi gillar att jobba med saker i teknikens framkant. Det finns dock saker som inte verkar försvinna oavsett hur ”långt ut på kanten” man är. I år gick jag inte på de stora “heta” ämnena om bland annat Microservices, Containers och Java updates på Jfokus 2020. Den här gången kände jag mig mer intresserad av att få inspiration kring hur man hanterar problem som man nästan stöter på dagligen.