Callista medarbetare Magnus Ekstrand

Magnus Ekstrand

Lösningsarkitekt, senior utvecklare

Magnus har en bred kunskap inom arkitektur, design och implementation av system baserade på Java-teknik. Han är en stark anhängare av agil metodik, och automatiska byggen/tester samt testdriven utveckling. Magnus erfarenhet spänner från att utveckla mindre webbapplikationer till att ansvara för arkitektur och integrationsfrågor i globala system inom till exempel e-handel.

Varför Callista?

Min första kontakt med Callista var 2005 då jag deltog på Callistas egna utvecklarkonferens CADEC. Redan då slog det mig vilka kunniga och erfarna konsulter det jobbade på Callista. När jag flera år senare gavs möjligheten att börja jobba på Callista så var det ett enkelt beslut att fatta. Idag jobbar jag hos en arbetsgivare där jag i stor utsträckning kan påverka mina egna uppdrag och min egen utveckling vilket är för mig viktiga faktorer för att trivas.

Blogg

Google’s gRPC - ett nyare kommunikationsprotokoll

// Magnus Ekstrand

I början av maj gick KubeCon + CloudNativeCon Europe 2018 i Köpenhamn av stapeln. Ett ämne som fick stort utrymme på konferensen var gRPC som lades fram some ett super-snabbt och effektivt Remote Procedure Call-system (RPC) som ska göra att microservices pratar med varandra med ljusets hastighet…

Medarbetare