Callista medarbetare Marcus Björklund

Marcus Björklund

SYSTEMUTVECKLARE, MJUKVARUARKITEKT

Marcus är en driven utvecklare och mjukvaruarkitekt med mångårig erfarenhet av affärskritiska tillämpningar. Han har breda kunskaper inom programmering och har arbetat med ett flertal olika språk såsom Python, JavaScript, Java and C/C++. Marcus är väl förtrogen med molnteknik, mikrotjänster och API-design och har även kompetens gällande drift, övervakning och verktyg i molnmiljö. Bland de plattformar och teknologier han arbetat med på senare tid kan nämnas AWS, Azure, Docker, and Kubernetes.

Marcus är innovativ och har en erkänt hög leveransförmåga. Han tillför positiv energi i teamet och är ständigt nyfiken på hur man på bästa sätt kan dra nytta av nya teknologier och verktyg.

Blogg

Stable Diffusion - Machine Learning åt folket? Presentation

// Marcus BjörklundNiklas Antoncic

Presentation från Cadec 2023 Göteborg

Presentation från Cadec 2023 Stockholm

Varför är det sådan hype kring Stable Diffusion? Vi förklarar och demonstrerar state-of-the-art-tekniken för generativa modeller. I april 2022 presenterades DALL-E-2 och därefter Imagen som visade sig vara banbrytande modeller inom text-till-bild-generering. Dessa modeller, av typen Latent Diffusion, var stängd källkod och ägdes av Microsoft respektive Google. I augusti 2022 släpptes dock ytterligare en variant – kallad Stable Diffusion – som öppen källkod av ett tyskt forskningsinstitut. Detta medförde en formidabel explosion av användning av Machine Learning baserad på generativa modeller.

Medarbetare